About the author

Stefaan Lesage

Software Developer / geek / Eindredacteur & Eigenaar Lookit.be / Tech & Whisky blogger / (amateur)fotograaf / podcaster (Tech45) en Sci-Fi / fantasy lover

Related Articles

5 Comments

 1. 1

  Sietoebie

  Doet mij een beetje denken aan wat mijn vriendin dit weekend tegen mij zei bij het gebruik van haar belfius app op de iPhone.
  Schatteke, dus als ze mijn vinger afkappen kunnen ze zo maar aan ons rekening.

  Reply
  1. 1.1

   Stefaan Lesage

   In dit geval hebben ze echter niets anders nodig, gewoon die kaart. Geen vingerafdruk, geen smartphone, geen code, niks … Je hebt dus constant bijna 50 euro in je portefeuille die gebruikt kan worden door iemand die al dan niet toevallig je profeteerde in handen heeft. En het erste van al vind ik nog dat ik niet heb beslist dat er zo altijd 50 euro in mijn portefeuille zit die kan gebruikt worden, maar dat mijn bank dat voor standaard mij (en duizenden anderen) heeft beslist. Het had in eerste instantie nooit ofte nimmer een opt-out ding mogen zijn.

   Reply
 2. Pingback: Tech45 #337: De slager moest mij dat niet uitleggen

 3. 2

  Matthieu Calu

  Ik vind het net enorm makkelijk en gebruik het bijna overal.
  De kaart moeten opladen maakt het alleen maar lastiger.

  Dat het opt-in moet zijn in plaats van opt-out, daar heb je een punt. Maar maak een goedwerkend en makkelijk systeem niet opnieuw moeilijker door weer allerlei drempels in te bouwen.

  Reply
  1. 2.1

   Stefaan Lesage

   Dat het gemakkelijk is, daar ben ik 100% mee akkoord. Zelfs ik vind het gemakkelijk in gebruik. Maar er had best wat meer informatie mogen zijn en een opt-in is zeker een must.

   Reply

Laat een antwoord

© 2012 - 2015 Lookit